北美微论坛

App下载
扫码下载 App
联系我们
1框架

[开心一笑] 无聊问问..你们买花旗参么?

科学家

最佳新人常驻居民论坛元老

Cancan_Kong 发表于 2013-8-11 21:01
嗯嗯..煲湯都系條狀d好d..

OK的~~~~~~~~~~~~~~~

博士后

我係阿蝉 发表于 2013-8-11 23:57
真係????咁我以后都买嗰啲。。。。 切片嘅好似真係冇咩味。。。。

片装就冲茶方便..感觉当中的质量含量不高·有味就好·
有人买回去国内会拿去中药店让人帮切片·

不过不知道这边有没··磨粉我就试过
清iphone4/4s/5的彩绘风壳

科学家

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 20:59
真的...根须是一包一包的·有些粗一点有些细一点..
我家自己用就用那个..关键是容易出味...图里面要煲好 ...

哈哈 係啊係啊 送人我都係买呢啲

自己唔识买 所以就乱买咗切片嘅 下次买一条条嘅 哈哈

高级院士

我是罐頭<3

最佳新人购物达人常驻居民

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 21:01
我上次回去..糖果·金莎都带上了·一大一小行李箱·背个大包.

还··有一个50磅的大纸箱

對對對..糖果跟巧克力也是一定有的..
我媽這次還買了些即食紫菜..香口膠..
零零碎碎的什麼都有..

科学家

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 21:03
片装就冲茶方便..感觉当中的质量含量不高·有味就好·
有人买回去国内会拿去中药店让人帮切片·

磨粉干嘛

博士后

我係阿蝉 发表于 2013-8-12 00:04
磨粉干嘛

泡水喝哦·那个卖花旗参的教我的··
加点蜜糖..

科学家

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 21:05
泡水喝哦·那个卖花旗参的教我的··
加点蜜糖..

人参加蜜糖?好怪的感觉啊

博士后

Cancan_Kong 发表于 2013-8-12 00:04
對對對..糖果跟巧克力也是一定有的..
我媽這次還買了些即食紫菜..香口膠..
零零碎碎的什麼都有.. ...

不过我发觉哦..美国糖果啊·巧克力那些太甜重口味。。
其实没什么人吃..金莎除外..
我家放在客厅·小孩来玩吃了一块就不吃了·

博士后

我係阿蝉 发表于 2013-8-12 00:06
人参加蜜糖?好怪的感觉啊

参蜜啊..纽约唐人面包店都有的一道菜··

科学家

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 21:07
参蜜啊..纽约唐人面包店都有的一道菜··

啊啊啊 还有这个的啊

博士后

我係阿蝉 发表于 2013-8-12 00:08
啊啊啊 还有这个的啊

有啊··你试下.
我钟意蜜糖,又钟意花旗参。
一次过满足晒两个愿望·

高级院士

我是罐頭<3

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 21:07
不过我发觉哦..美国糖果啊·巧克力那些太甜重口味。。
其实没什么人吃..金莎除外..
我家放在客厅·小孩来 ...

我啊媽都系買mento果d..其實中國都有..我成日叫唔好買..
不過阿媽都會話無乜野買返去..又再買

科学家

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 21:09
有啊··你试下.
我钟意蜜糖,又钟意花旗参。
一次过满足晒两个愿望· ...

感觉我喝了会拉肚子。。。。哈哈哈哈哈哈

博士后

Cancan_Kong 发表于 2013-8-12 00:09
我啊媽都系買mento果d..其實中國都有..我成日叫唔好買..
不過阿媽都會話無乜野買返去..又再買 ...

mento仲好D,我带过kisses,冇乜人食..
仲有D饼干之类..美国口味真系会重好多

下次翻去真系唔知带乜...

仲有我发觉我返中国饮可乐,竟然会觉得唔甜·

高级院士

我是罐頭<3

珊珊珊珊珊珊 发表于 2013-8-11 21:12
mento仲好D,我带过kisses,冇乜人食..
仲有D饼干之类..美国口味真系会重好多

係咯係咯..美國d可樂好甜..
次次返去都例牌買金沙雪沙同黑色果只..