北美微论坛

App下载
扫码下载 App
联系我们
1框架

[美国绿卡] 收到绿卡!我坎坷的面试啊(内有时间及内容)

初中生

楼主

原帖在这里:http://www.moonbbs.com/thread-2745058-1-1.html
这个网站还没有更新,我面试时间是2月26 2019, 我已经在3月14日2019收到了New card is being produced 的消息

时间轴:

申请时的checklist:
我这个清单放在了所有材料的上面。
然后每个包裹里有对应的放了小清单。 就是1485 就放I485 材料的清单, I130就放I130 的清单
然后我每个文件袋里都放了G1145, 这个我本来只需要一个就好了,但是后来看到大多数人每个都放了,所以我也每个都放了。
Petitioner (U.S. Citizen): xxx
Beneficiary (Alien Spouse): xxx
Dear Sir or Madam,

Please kindly find enclosed concurrent filingof forms:
I-130 (Petition for Alien Relative)
I-485 (Application to Register Permanent Residence orAdjust Status)
I-864 (Affidavit of Support)
I-131 (Application for Travel Document)

Enclosed with this letter are:
1.        Check inthe amount of $535 for I-130
2.        Check inthe amount of $1,225 for the concurrent filing of I-485 and I-131
3.        2passport photos of petitioner
4.        6passport photos of beneficiary  
5.        FormG-1145 e-Notification of Application/Petition Acceptance

6.        Form I-130 signed by the petitioner, along with the followingdocuments:
6-1-1 Form G-325A of petitioner
6-1-2  Acopy of petitioner’s naturalization certificate
6-1-3  Acopy of petitioner’s U.S. passport
6-1-4  Acopy of petitioner’s driver’s license
6-1-5 Form I 130 A
6-2-1 Form G-325A of beneficiary
6-2-2  Acopy of beneficiary’s passport
6-2-3  Acopy of petitioner’s passport
6-2-4  Acopy of beneficiary’s notarized birth certificate with translation
6-2-5  Acopy of beneficiary’s I-94
6-2-6  Acopy of beneficiary’s social security card
6-2-7  Acopy of beneficiary’s EAD Card
6-3-1  Acopy of marriage certificate
6-3-2  Acopy of bank statement of joint account
6-3-3  Acopy of apartment lease
6-3-4  Acopy of house buying contract
6-3-5 Copies of itinerary of trips
6-3-6 Photos
6-3-7 Petitioner’s Passport photo *2
6-3-8 Beneficiary’s Passport photo *4
6-3-9 Astro Tickets

7.        Form I-485 signed by the beneficiary, along with the followingdocuments:
7-1        FormG-325A of beneficiary
7-2        FormI-693 (sealed medical evaluation)
7-3        A copyof notarized birth certificate with translation
7-4        A copyof passport ID page
7-5        A copyof passport with F1-visa
7-6        A copyof I-94
7-7        A copy sof I-20 documents
7-8        A copyof beneficiary’s EAD card
7-9        A copyof marriage certificate
7-10      A copy ofbeneficiary’s SSN
7-11      A copy of petitioner’sSSN
7-12      A copy ofbeneficiary’s entire passport
7-13      A copy ofbeneficiary’s offer letter
7-14      A copy ofbeneficiary’s driver’s license
7-15      Beneficiary’spassport photo *2
8.        Form I-864 along with the following documents:
8-1-1        Acopy of petitioner’s U.S. passport
8-1-2       Petitioner’s IRS tax return transcript 2014-2016
8-1-3       Beneficiary’s W-2
8-1-4        Petitioner’sIRS W-2 transcript 2014-2016
8-1-5       Beneficiary’s offer letter
9.        Form I-131 signed by the beneficiary (applicant), along with thefollowing documents:
9-1        A copyof passport ID page
9-2        A copyof passport with F1-visa
9-3        A copyof I-94
9-4        A copyof current I-20
9-5        A copyof marriage certificate

Please kindly approve our application. Thankyou in advance for your attention and assistance in this matter. If you haveany questions or concerns, please do not hesitate to contact us.

Sincerely,
xxx & xxx
10/7/2017
这个清单不是每个人都一样的呀,比如这个Astro tickets, 我和我老公都是球迷所以会有,然后为啥这么重呢,我放了好多照片哈哈哈。 我本来没想放这么多照片,但是已整理起来发现哪个都不舍得拿走,多以大概放了17张?我记得有1张10寸还是8寸的。。。超大,哈哈哈

面试材料准备的清单基本上是按照信上要求的来的:
EXHIBIT 1: EVIDENCE OF FINANCIAL COMMINGLING

JOINT TAX RETURN
*Copy of IRS 2016,2017 Record of Account showing Married Filing Joint.
*Copy of IRS 2016,2017 Tax Return Transcript

JOINT ASSETS
*both names as owners for our house at XXXxXxxXXxX
* both names as owners for our land at XXxXxXxXxXx

JOINT MORTGAGE

*Copy of House Mortgage
*Copy of Vehicle Mortage

BANK STATEMENT BILLS / MORTGAGE/ PAYMENTS HIGHLIGHTEDS

* Screenshot of Chase account information showing both names as users.
*Copy of last 11 months statements from Joint checking account with Bank of America showing debit for house expenses
* Copy of last 6 months statements from Joint checking account with United Federal Credit Union showing mortgage monthly payments
* Copy of Wire transfer receipts showing that Spouse Beneficiary sent money to Petitioner from Brazil.

JOINT CAPITAL ONE CREDIT CARD
*Statement of Chase account information showing both names, cellphone and e-mail.
* Copy of Chase  personal credit card for both users with no limited set spending.
* Copy of Chase One business credit card for both users with no limited set spending.
*Copy of last 6 months statements from Chase  card showing both users credit card expenses

SPOUSE BENEFICIARY NEW JOB

*Spouse Beneficiary Job Contract showing Joint Bank account as choice for directive deposit

EXHIBIT 2: EVIDENCE OF COHABITATION

DRIVER LICENSE

*Copy of our driver licenses showing same address

ELETRICITY

*Screenshot of  Online Account Registration showing both cellphone and e-mail of Petitioner and Spouse as the account information.

INTERNET
*Screenshot of Registration showing both cellphone and e-mail of Petitioner and Spouse as the account information and Spouse as authorized user.

USPS INFORMED DELIVERY
*Copies of several mails delivered to both Petitioner and Spouse at the same address (Evidence of receiving mail at same address and having unrestricted access to each other mail trough USPS Informed delivery account)

JOINT INSURANCE
*Car Insurances
*House Insurance

JOINT MEMBERSHIPS
* Screenshot of Amazon Prime Account Registration showing Petitioner and Spouse beneficiary as households and shared credit cards.

Exhibit 3: EVIDENCE OF RELATIONSHIP

RELATIONSHIP TIMELINE FROM 2016 TO PRESENT
*How, when and where it all began

TRAVEL HISTORY
*Screenshot of Air Lines employee authorized pass riders showing spouse as beneficiary of Travel Pass.

TRIPS TOGETHER AND FAMILY VISITS
*Several flight tickets, hotels and Airbnb?s reservations, and receipts from trips toke together, with friends and family since 2016.

EXHIBIT 4: PHOTOGRAPHIC EVIDENCE
*Selected pictures showing our timeline and relationship with family and friends
*Selected pictures with family and friends
*Selected pictures of our trips together.

以上是一位朋友给我的详细清单,楼主按照自己的情况略作了改动,不是需要和我一样的呀,你们也要按照自己的情况适当添加或者删减哦!
比如除了以上的材料以外,楼主还准备了婚礼所有vendor的合同(两个人的签名),开具的收据,以及婚礼当天的照片。还有关于体检,我的体检没有过期,但是因为我想都等了这么久了不要因为需要补体检材料再拖延拿到绿卡的时间,所以去体检了一次,结果我的面试官果然第一件事儿就问了我有没有新的体检材料

接下来说面试过程:
进去以后先安检,脱了高跟鞋什么的。然后就去前台sign in。 我的面试时间是12:20pm, 等了大概1个半小时,中间上了无数次厕所,终于叫我名字了。
是一位亚洲面孔的男性面试官,全程很严肃。
在他的办公室坐下以后,我们先寒暄,经典的how are you doing today, 我说 good, a little bit nervous,他说不要紧张,然后我反问你怎么样,面试官说最近很忙啊啥的巴拉巴拉的。

正式开始面试,面试官全程按照485 上提问,先问的我老公 (btw, 我和我老公是一起面试的,没有分开面试,但是是分开提问).

1. 你叫什么名字
2. 你的生日
3. 你的家庭住址
4. 你老婆的名字
5. 你老婆的生日
6. 你老婆的国籍
7. 你们什么时候认识的
8. 结婚日期

中间我觉得我不能插话,所以全程安静, 别看就几个问题,面试官问完一个,等了一会儿才问的下一个。问完这些以后中间插着要了一些文件:
比如结婚证原件复印件,我的出生证明原件复印件,出生证明公证原件复印件(在此他还仔仔细细的核对了我中文名字的笔画,看是否有误),我还特别主动的提交了我们的照片,utility 一起交的statement, 一前公寓有两个人签名的合同,我俩的车title都在两个人名下(复印件要走了),房产证,贷款证明什么的,还有许多杂七杂八的材全部要走了,我带了一个巨大的文件包(律师用的那种),里面大概文件有3,4 斤左右,几乎没给我留下什么。

交完这些,面试官转头问我问题,
1. 你叫什么名字
2. 你的生日
3. 你的家庭住址
4. 你老公的名字,全名加拼写
5. 你生日的生日
6. 结婚日期

然后根据485 问了我很多yes,no 那种问题,然后!!!!!高潮来了!!!!
问我曾经是不是**党员,我一个诚实的孩子,愣了0.1 秒回答:“是,但是已经退团了”

面试官先是愣了一下,然后一脸不争气的看我,指着表格说你表格上回答的不是。然后我就傻了,之后就是机械的听着面试官说,你既然说是,那这个表格上的答案要改一下,然后你需要在这一页签字,代表你同意我改答案。然后又详细地问了我:
1.你什么时候入的党 2.你为什么要加入党?是不是被迫的 3.你什么时间退的党 4.你为什么要禁用词语 5.你禁用词语多久了?
我说的每一个字他都写在了我文件的背面
我全程一脸懵比,但是如实回答了所有问题。 反应过来以后他说你们这里有些原件你需要带走的告诉我,我去复印一下,我老公告诉了他以后面试官就出去了。当时我就想完了完了完了。然后我老公就抓着我的手安慰我说没事儿的,这是婚姻绿卡,婚姻真是就可以了。

面试官回来以后看了一眼我老公在牵我的手,停了一下,然后坐到我对面,把文件还给了我们,然后就说他问了manager, 我的case需要review然后站起来,暗示面试结束了.我当时都快哭了,但是我是一个坚强的孩子,忍住了,然后问啥时候有通知。面试官说“结果可能是信可能绿卡,不管是什么都会直接寄给你,如果是我继续review你的case可能需要几周,如果转到别的面试官那里去可能需要几个月” (在此并没有给我传说中的120天纸),然后最后确认了一下我的邮寄地址有没有写对。然后就在门口说再见了。

所以,又来划重点了,复习485 很重要

收藏收藏53 分享分享 赞赞赞!赞赞赞!1 踩踩踩!踩踩踩! 新浪微博微博分享

初中生

沙发
然后又详细地问了我:
1.你什么时候入的党 2.你为什么要加入党?是不是被迫的 3.你什么时间退的党 4.你为什么要tui dang 5.你tui dang多久了?

副系主任

板凳
eagle格格 发表于 2019-3-14 12:51
然后又详细地问了我:
1.你什么时候入的党 2.你为什么要加入党?是不是被迫的 3.你什么时间退的党 4.你为什 ...

副系主任

地板
五天前我还论坛私信你了,现在去看,哈哈

初中生

chen1123 发表于 2019-3-14 13:01
五天前我还论坛私信你了,现在去看,哈哈

哈哈,我是今天打算写这个的时候才看见,后来看见咱俩微信说过这事儿了 :)

副系主任

比如除了以上的材料以外,楼主还准备了婚礼所有vendor的合同(两个人的签名),开具的收据,以及婚礼当天的照片。
这个真的很重要
跟wedding相关的一切都特别重要(对于没有孩子的申请人来说)

高级院士

打折=赚钱!!!!!

最佳新人常驻居民

哈哈 恭喜楼主

助理教授

如果没办婚礼的话咋办呢

初中生

喵小橙 发表于 2019-3-14 13:20
如果没办婚礼的话咋办呢

那我建议多带一些和家人的照片,比如一起出去旅游的,我带了我爹妈和我们两个一起去纽约玩儿的照片。然后我老公家传统节日会一个大家庭一起过(大概25个人哈哈),所以我带了很多那种照片。然后结婚证和复印件,包括戒指的收据啥的也可以带着.

初中生

emoo 发表于 2019-3-14 13:09
哈哈 恭喜楼主

谢谢啦

副教授

楼主看我的帖子,我们二个简直是鲜明的对比呀。

初中生

浅笑若水 发表于 2019-3-14 13:58
楼主看我的帖子,我们二个简直是鲜明的对比呀。

厉害厉害

大学生

为什么楼主查到的这么详细?我们用的不是同一个网站吗?

初中生

千年韩信万年野 发表于 2019-3-14 14:14
为什么楼主查到的这么详细?我们用的不是同一个网站吗?

我用两个网站:
1.https://myaccount.uscis.dhs.gov/
优点: 详细,面试之前更新比另一个网站快
缺点:面试之后更新比另一个网站慢一两天

2. https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do
优点:面试之后更新比另一个网站更快
缺点:不详细

助理教授

eagle格格 发表于 2019-3-14 13:52
那我建议多带一些和家人的照片,比如一起出去旅游的,我带了我爹妈和我们两个一起去纽约玩儿的照片。然后我 ...

原来要准备这么充分啊 谢谢楼主!我就是准备结婚不办婚礼的那种哈哈哈